Winschoter fotografe Anita Meis legt mensen vast die in quarantaine zitten

De Winschoter fotografe Anita Meis van Zonder Woorden afscheidsfotografie is afgelopen weekend begonnen met het vastleggen van mensen die al dan niet verplicht in quarantaine zitten. Dit om zowel het tijdsbeeld te documenteren als ook de eentonigheid van het bestaan in isolatie iets te verminderen.

Er wordt door de ruiten gefotografeerd om zodoende elk contact te vermijden en omdat het op deze manier een soort van binnengluren wordt.  De bedoeling is om het leven in quarantaine weer te geven zoals het is, het wordt niet geromantiseerd.

Afgelopen zaterdag was Margriet Brouwer uit Stadskanaal de eerste. Zij zat op het moment van fotograferen al 11 dagen helemaal alleen in huis met contact alleen door glas en via de telefoon of social media. Voor haar was dit dan ook het hoogtepunt van de dag, aldus Anita, die bewondering gheeft voor de Knoalster omdat ze na elf dagen afzondering en ziekte toch in zo'n goede stemming was. Inmiddels staat voor haar de teller al op dag dertien.

De serie van Margriet en de tweede serie van Jeannette Hesseling uit Winschoten zijn te zien op de facebookpagina van Zonder Woorden: https://www.facebook.com/Zond3rWoord3n/. Elke serie bestaat uit 5 foto's en foto's worden alleen gepubliceerd na goedkeuring van de geportretteerde.

Bent of kent u iemand die ook al een tijd in quarantaine zit en woont u in de omgeving van Winschoten en lijkt het u leuk om ook zo gefotografeerd te worden? Mail naar info@zonder-woorden.nl of stuur een bericht op de Facebookpagina om u aan te melden.