Stelling: Maatregelen van de Nederlandse regering zijn zwaar overtrokken

Het coronavirus houdt de wereldbevolking in haar greep. Ook is Nederland wordt nagenoeg alles in het werk gesteld om verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Voor sommige mensen zijn de maatregelen niet streng genoeg; zij hadden liever een lock down gehad, anderen denken daar geheel anders over.

De maandag aangescherpte maatregelen zijn vergaand. Zo worden alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden, mag men - tenzij het vanwege werk niet anders kan - nog maar mondjesmaat naar buiten en moet een aantal ondernemers noodgedwongen hun zaak sluiten. Nogmaals, terecht vindt een (groot) deel van de bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen. Ook als dat ten koste gaat van onze economie (gezondheid boven geld), en ook als een deel van de bevolking zonder werk komt te zitten (nogmaals: gezondheid boven geld). 

Anderen vinden de maatregelen (veel) te ver gaan. De regering pompt vele miljarden in BV Nederland, om onder meer de economie nog enigszins draaiende te houden. Afgezet tegen het aantal mensen dat sterft door corona onverantwoord, vindt een deel van de bevolking. Hier pukken we nog jarenlang de wrange vruchten van. De teller van het aantal mensen dat het virus niet heeft overleefd. staat nu ruim boven de tweehonderd mensen. Daarbij opgeteld komen nog de mensen die bezwijken aan een andere griepvariant. Vooropgesteld: elk slachtoffer is er één te veel, maar wie de cijfers van het CBS er op naslaat lijken dit geen verontrustende cijfers.. Sterker nog, in de winter van 2016/2017 werd de oversterfte geschat op 7.503, en de winter daaropvolgend was oversterfte tijdens de 18 weken griepepidemie 9.444.

Het Streekblad is benieuwd naar uw mening hierover....