Brandweer heeft brand bij Kinderboerderij en Houtkap Winschoten snel onder controle

Bij Kinderboerderij en Houtkap Winschoten heeft dinsdag rond het middaguur korte tijd brand gewoed. De brand was ontstaan bij zaagwerkzaamheden.

Kinderboerderij en Houtkap Winschoten biedt dagbesteding aan circa twintig mensen met een verstandelijke en/ of psychische beperking. ,,Die cliënten zitten allemaal thuis vanwege het coronavius”, zegt Menno Cannegieter, beheerder van de kinderboerderij. ,,Maar het werk gaat hier wel gewoon door.”

Planken zagen voor een klant

Zo ook dinsdag rond het middaguur. ,,Een van de begeleiders zaagde planken voor een klant, toen de machine in brand vloog”, weet Cannegieter. ,,We hebben de brand eerst zelf geprobeerd te blussen, maar al snel stond alles onder de rook. Daarom hebben we de brandweer gebeld. Ook al omdat het een houten schuur betreft.”

De brandweer had het vuur in korte tijd onder controle. ,,We hadden zelf de brandhaard al uit gekregen. Ook hadden we de stroom er al af gehaald om verder onheil te voorkomen.”

Lammertijd komt eraan

Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor. Waardoor iedereen weer tot de orde van de dag over kan gaan. Alhoewel? ,,Het theehuis is dicht. De speeltuin is dicht. De kinderboerderij is dicht. Allemaal door de coronatijd. Terwijl lammertijd, de mooiste tijd van het jaar, aanstaande is”, verzucht Cannegieter.

,,Maar ja, de gezondheid van de mensen is het belangrijkst.”