Streep door de Winschoter Avond4daagse; de grootste van de provincie

De Avond4daagse van Winschoten gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft een streep door het grootste wandelevenement van Groningen gezet.

De commissie die zich met het populaire evenement bezighoudt laat weten dat naar aanleiding van de maatregelen rondom het coronavirus de 74ste editie niet doorgaat. Deze editie stond voor 8 tot en met 12 juni op de kalender. ,,Dat is weliswaar na 1 juni, de datum waar vooralsnog alle maatregelen eindigen, maar wij vinden het onverantwoord om een week na die datum al weer grote groepen mensen bij elkaar te brengen”, zegt woordvoerder Trijnie Hartman.

Duizenden wandelaars en duizenden mensen langs de route

De Avond4daagse van Winschoten is met ruim vierduizend wandelaars de grootste in Groningen en wellicht in het Noorden. Op vrijdagavond staan er duizenden mensen langs de route om de wandelaars te begroeten. Ongeveer tien muziekkorpsen omlijsten de intocht. ,,Gelukkig hadden we de inschrijfformulieren nog niet op de post gedaan.”

Volgens Hartman is nog gekeken om het evenement naar september van dit jaar te verplaatsten. Dat is gedaan op advies van de Wandelbond. ,,Maar dan is ook de Run - het loopevenement-. Die organisatie willen we niet in de wielen rijden. En daarnaast zijn veel van onze vrijwilligers ook actief als vrijwilliger bij de Run.”

Het is de bedoeling dat de 74ste editie plaatsvindt van 7 juni tot en met 11 juni.