VCP Oldambt roept college en raad op om Veteranenhuis Winschoten financieel te steunen

VCP Oldambt roept het Oldambtster college en raadsleden op om geld uit te trekken om het Veteranenhuis Winschoten 'in de benen' te houden. Het Veteranenhuis dreigt in financiële problemen te komen door sluiting vanwege het coronavirus.

Het Veteranenhuis, verricht in de ogen van VCP Oldambt, onder meer belangrijk werk voor veteranen die ontzettend veel geestelijke en lichamelijke problemen ondervinden na een uitgezonden missie. De fractie stelt voor dat de gemeente een bedrag tussen de 2500 en 3000 euro beschikbaar stelt om sluiting te voorkomen. 

'Een kleine subsidie om een buffer te hebben moet toch mogelijk zijn?'zo wordt gesteld. VCP Oldambt hoopt dat vanuit de gemeente zo spoedig mogelijk contact wordt opgenomen met de mensen van het Veteranenhuis om te komen tot een oplossing. De communisten vrezen dat het anders per 1 mei afgelopen is met het Veteranenhuis.

Volgens Bert Nanninga van Stichting Militair Veteranenhuis Winschoten heeft het Veteranenhuis dringend behoefte aan financiële steun omdat er niks wordt omgezet, maar de kosten wel doordraaien. "We konden tot op heden met de verkoop van koffie, patat, gehaktballen en pelletkorrels de huur, gas en licht betalen, maar dat kunnen we nu dus niet", zo zegt hij.

Meer op: https://hetstreekblad.nl/artikel/1091736/veteranenhuis-in-winschoten-dreigt-in-financiele-problemen-te-komen-door-sluiting-vanwege-coronavirus.html