Nieuwe 'Recreatiekaart van het Oldambt' in voorbereiding

Marketing Oldambt heeft vanwege het coronavirus noodgedwongen een groot aantal evenementen - onder andere de Dag van het Park, de Fototour Industrieel Erfgoed en het Fashion Event - moeten schrappen. Positief is dat een nieuwe recreatiekaart in voorbereiding is en er gewerkt wordt aan een tentoonstelling in Papenburg.

De recreatiekaart wordt een zogenaamde, Z-kaart met op de voorkant een gebiedskaart van Oldambt. Onder meer routepunten, horeca en overnachtingsmogelijkheden staan vermeld. Op de achterkant staat het verhaal van het gebied, met als vertrekpunt het profiel 'De Graanrepubliek'.

Om de kosten van de productie wat te drukken, was het plan om toeristisch-recreatief ondernemers een vermelding op de kaart aan te bieden voor 25 euro. Nu is besloten de vermelding gratis aan te bieden. Alle ondernemers die voor vermelding op de kaart in aanmerking komen, krijgen daarover van binnenkort een e-mail.

Papenburg

Oorspronkelijk zou van april tot en met oktober in Papenburg een molen ingericht worden met promotiemateriaal over het Oldambt. De intentie was om deze molen, in de genoemde maanden toegankelijk voor publiek, in te richten vanuit het thema De Graanrepubliek. Twaalf van de mooiste foto’s uit het Oldambt - onder andere van De Kiekaaste en de graanvelden - zouden tentoongesteld worden met de achterliggende boodschap: ‘Het Oldambt is dichterbij dan je denkt’. Naast deze foto’s is een digitale informatiezuil geregeld en wordt een display opgebouwd met foldermateriaal. Onduidelijk is nog wanneer dit project van start kan gaan.