Camping Wedderbergen op 1 april open, maar wel met waslijst aan maatregelen

Camping Wedderbergen opent woensdag 1 april haar deuren. Om de veiligheid van de gasten en de medewerkers te waarborgen is een groot aantal maatregelen genomen om zo eventuele verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

"Ik zie net dat ik nu al vier opgroepen van bellers heb gemist", zegt Carine Fluttert, commercieel manager van de camping, halverwege het gesprek. "Mensen zitten toch met veel vragen over hun verblijf."  Logisch want niet alleen voor de potentiële gasten, ook voor de medewerkers zijn het onzekere tijden. Kan ik terecht op mijn vakantieverblijf? Wat zijn de maatregelen die genomen zijn? Wat mag ik wel, en wat juist niet? Veel vragen, veel onzekerheden, veel zorgen.

Ook Fluttert heeft hoofdbrekens over hoe de komende periode gaat verlopen. "Misschien dat bijvoorbeeld het aantal nieuwe boekingen drastisch afneemt. Dit is afwachten." Bestaande boekingen blijven actief, maar kunnen - uiteraard onder de geldende voorwaarden - worden geannuleerd. Dit is tot op heden overigens nog niet gedaan. "De bestaande boekingen zijn nog altijd actief, of de mensen daadwerkelijk (kunnen) komen is echter nog afwachten."

Veiligheidsvoorschriften

Camping Wedderbergen heeft, in samenspraak met de gemeente Westerwolde en Brancheorganisatie Recron de veiligheidsvoorschriften (fors) aangescherpt. "Daarbij volgen wij uiteraard ook de richtlijnen van het RIVM", zegt Fluttert, die aangeeft dat op eigen intiatief ook extra maatregelen zijn genomen. "We gaan open, maar willen graag ook open blijven. Vandaar dat we extra controleren op de veiligheid en de hygiëne."

Zo heeft bijvoorbeeld het sanitairgebouw een aangepast deurbeleid, worden er extra schoonmaakrondes gemaakt en staan er extra desinfectans. Verder zijn de speeltoestellen alleen toegankelijk voor de kinderen en dienen de ouders zich niet op dat deel van het terrein te begeven.

"We maken de speeltoestellen ook extra vaak schoon met professionele middelen", zegt Fluttert. En datzelfde geldt voor de zogenoemde handcontactpunten, zoals lichtknopjes, deurklinken en -knoppen.

Wat je thuis niet zou doen, doe dat hier ook niet

Fluttert is ervan overtuigd dat niet alleen haar medewerkers, maar ook de gasten doordrongen zijn van het feit dat aspecten als hygiëne, het anderhalve meter afstand tot elkaar houden en dergelijke belangrijk zijn. "Eigenlijk is het vrij simpel: Wat je thuis niet zou doen, doe dat hier ook niet."

Op de camping worden alleen mensen toegelaten die er bivakeren. Het horeca- en zwembadgedeelte zijn sowieso tot 6 april gesloten, in afwachting van eventuele nieuwe maatregelen.

Meer informatie

Meer informatie op: https://www.wedderbergen.nl/