BeweegBINGO voor schoolkinderen in de gemeente Oldambt

Basisschoolleerlingen in de gemeente Oldambt kunnen sinds kort thuis meedoen aan de BeweegBINGO; een diversiteit aan beweegactiviteiten, ontwikkeld door sportcoaches in die gemeente, in samenwerking met hun collega’s van Huis voor de Sport Groningen.

Wetenschappers hebben opgemerkt dat bewegen tijdens deze coronacrisis erg belangrijk is. Volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder is bewegen niet alleen gezond, ook stelt hij dat bij beweging cellen - zogenoemde natural killers - vrijkomen in het lichaam. Dat zijn cellen die van nature virussen aanpakken. 

Delen via social media
BeweegBINGO is verspreid onder basisschoolleerlingen in het Oldambt. Alle kinderen kunnen vanuit huis meedoen met diverse onderdelen zoals voetbal, fitness, turnen en creatief en zo een volle bingokaart scoren. Deelnemers die hiervan foto’s/video’s delen op de social mediakanalen van Buurtsportcoaches Oldambt, maken kans op 'beweegprijzen'.

De BeweegBINGO is te vinden op de Facebookpagina 'Sport en bewegen in Oldambt' en op de Instagrampagina 'sport_bewegen_oldambt'.

Ook voor senioren
In navolging van de beweegbingo voor leerlingen van het basisonderwijs is er tevens een beweegBInGO gecreëerd voor senioren. Deze bingo staat op de website (https://huisvoordesportgroningen.nl/) en Facebookpagina van Huis voor de Sport Groningen.