Pekelder zanger Jan Wolters zet 100-jarige Jakobje Ruiter en andere bewoners van 't Vondelhuys in het zonnetje

Zanger Jan Wolters uit Oude Pekela las het verhaal over Jakobje Ruiter-Brouwer, die vandaag 100 jaar is geworden, in het Streekblad, en wil haar en het personeel van 't Vondelhuys in Winschoten, waar mevrouw Ruiter verblijft, na de coronacrisis in het zonnetje zetten.

Zoals bekend is één van de maatregelen die getroffen zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dat woonzorgcentra en verzorgingshuizen niet door mensen van buitenaf - ook familie niet - mogen worden bezocht. "Ik zag het verhaal voorbij komen en dacht dit kan niet waar zijn. Honderd jaar en dan geen feestje én ook geen bezoek van de burgermeester", aldus Wolters.

Als de coronacrisis definitief achter de rug is, gaat Wolters belangeloos optreden voor mevrouw Ruiter en de andere bewoners van 't Vondelhuys. "Wij gaan er dan samen een knalfeest van maken!"

De Pekelder treedt regelmatig op in zorginstellingen in de regio, maar ook steeds vaker erbuiten. Zijn vriendin Diana verzorgt daarbij het geluid. "Even terug in de tijd, daar houden de mensen van." Op het programma staan dan ook tal van klassiekers als 'Tulpen uit Amsterdam', 'Meisje, ik ben een
zeeman", en uiteraad ontbreekt het Gronings volkslied niet.

Meer over mevrouw Ruiter op: https://hetstreekblad.nl/artikel/1092391/mevrouw-ruiter-bijna-100-had-zich-verheugd-op-haar-verjaardag-en-het-bezoek-van-de-burgemeester-wie-stuurt-haar-een-kaartje.html