Blog Monique Postema uit Oude Pekela over opvoeden - Een lichtpuntje

Monique Postema uit Oude Pekela wil in haar werk als reflexintegratie therapeut/kindercoach zoveel mogelijk kinderen op een positieve manier tot ontwikkeling laten komen. Met kleine korte verhaaltjes wil ze de lezer laten nadenken over opvoeding, zonder belerend te zijn. Vandaag haar negentiende blog: Een lichtpuntje.

Ik ben ook verward door deze situatie. Dit heb ik nog nooit gemaakt. Hoe ga je er mee om? Wat ik doe is kijken naar de lichtpuntjes die er wel zijn. Ook al zijn ze misschien klein.

Buiten wandelen is een van die dingen die goed is voor een mens. Goed voor de conditie. Het zorgt dat je weerstand goed blijft. Even iets anders dan alleen maar je huis. Zo liepen mijn lief en ik een rondje. Heerlijk die frisse wind om je gezicht en de zon die schijnt. Wij kwebbelen wat en ineens zien we…. Ja, overal beren voor ramen staan.

Wij hebben geen kleintjes om op berenjacht te gaan. Het boek ken ik wel dat kan ik wel dromen zo vaak heb ik dat voor gelezen. Zo al lopend kregen wij steeds meer beren in het zicht. We werden zelfs een beetje fanatiek. Het zorgde voor een enorme glimlach op ons gezicht. Een lichtpuntje van de dag.

En wat is het toch super leuk dat er zoveel mensen zijn die mee doen. Je scharrelt een beertje op in je huis en zet het voor het raam. En je maakt zomaar vreemde kinderen en volwassenen blij. Als we iets kunnen leren is het misschien weer oog te hebben voor de kleine lichtpuntjes.

En ja ik weet het is een rare tijd. Met ieder zijn eigen verhaal. Alleen kleine lichtpuntjes kunnen het net wat lichter maken. Staat er ook bij jullie een beer voor het raam? En ben jij al even op berenjacht geweest?

Monique Postema

Meer informatie

Meer informatie op www.moniquecoachtkids.nl