Actie 'Klokken van hoop' tot en met woensdag 29 april

Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) deed een oproep uit naar haar kerken deel te nemen aan Klokken van hoop, een initiatief van de Paradijskerk in Rotterdam. Aan deze oproep werd massaal gehoor gegeven. Deze actie, Klokken van hoop, wordt verlengd tot en met woensdag 29 april

De klokken worden op woensdagvonden tussen 19.00 en 19.15 uur geluid om op die manier een boodschap van ‘hoop en troost’ te geven voor iedereen die te maken heeft met het coronavirus.

Inmiddels doen zo’n 65 SOGK-kerken in de provincie Groningen mee aan deze actie. De klokken zijn in ieder geval nog op woensdag 1, 8, 15, 22 en 29 april.

Maatregelen SOGK 

De eigen activiteiten van de SOGK, zoals excursies en lezingen, zijn vervallen. Aan de beheerders van alle 93 kerken in het bezit van de SOGK is gevraagd publieksevenementen en activiteiten af te gelasten. Ook de evenementen en activiteiten op de agenda van bijzondere Locaties Groningen gaan niet door. 

Een aantal van onze kerken heeft de deuren dagelijks open. Daarbij worden de richtlijnen van de Rijksoverheid nauwlettend gevolgd.