Voetbalvereniging BATO standplaats van het Corona Thuisteam

Voetbalvereniging BATO in Winschoten is standplaats van het Corona Thuisteam. Het jeugdhonk en een kleedkamer, waar de verzorgers zich kunnen douchen, is hiervoor beschikbaar gesteld.

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen en ziekenhuizen en IC’s te ontlasten is er een Corona Thuisteam opgericht. Dit team is binnen een week opgericht door Groningse zorgorganisaties in overleg met het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). Vanaf dinsdag 31 Maart biedt het team uitsluitend zorg aan cliënten met corona en cliënten, waarbij de huisarts of GGD-besmetting vermoedt.

De thuiszorgers die deel uitmaken van Corona Thuisteam komen niet in aanraking met andere cliënten. Vanuit Winschoten zullen in het gebied tussen Wildervank, Ter Apel en Bellingwolde indien nodig de thuiszorgers actief zijn.

Gerichte zorg aan coronacliënten

Het Corona Thuisteam is tot stand gekomen in samenwerking met zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis. De coördinatie van de teams is in handen van TSN Thuiszorg en Coöperatie Dichtbij. Het Corona Thuisteam biedt gerichte zorg aan coronacliënten, waardoor zij langer thuis kunnen blijven of zelfs niet opgenomen hoeven te worden. Hierdoor raken ziekenhuizen minder overbelast. Een cliënt wordt namelijk pas doorgestuurd voor ziekenhuisopname als het écht nodig is.

Twee ploegen

Het Corona Thuisteam is vanmorgen, dinsdag, om 7.00 uur begonnen.Gestart wordt in twee ploegen. De eerste ploeg draait diensten van 7.00 tot 15.00 uur en de tweede ploeg van 15.00 tot 23.00 uur. Mocht het eventueel nodig zijn dan zal men ook nachtdiensten gaan draaien tussen 23.00 en 7.00 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie zie https://coronathuisteam.nl/