Winschoter sportcentra halveren contributietarieven vanwege coronacrisis

De Winschoter sportcentra Sport- en Wellnesscentrum Oldambt, Sportcentrum Nico Jager en Budocentrum Chikara hebben eensluidend besloten gedurende de coronacrisis hun contributietarieven te halveren.

Zoals alle horecagelegenheden en sportclubs daartoe verplicht werden, hebben ook Sport- en Wellnesscentrum Oldambt, Sportcentrum Nico Jager en Budocentrum Chikara 19 maart hun deuren gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vragen over abonnementsgelden

Dit heeft, stellen de sportcentra, niet alleen tot veel ‘hartverwarmende reacties, begrip en steunbetuigingen’ geleid, maar ook tot vragen, voornamelijk over de abonnementsgelden. Hoewel ze benadrukken dat ze hun diensten door ingrijpende overheidsmaatregelen niet kunnen aanbieden, en dus sprake is van overmacht, hebben ze besloten hun leden tegemoet te komen.

Zolang de volledige sluiting van de sportcentra als gevolg van de coronacrisis voortduurt, halveren Sport- en Wellnesscentrum Oldambt, Sportcentrum Nico Jager en Budocentrum Chikara hun normale contributietarieven.

‘Deze regeling komt sporters tegemoet die toch veel van hun faciliteiten moeten ontberen én ondersteunt ons bij onze inspanningen om onze bedrijven overeind te houden’, stellen de sportcentra in een persbericht.

Leden online motiveren

Verder doen zij er alles aan om hun leden te motiveren te blijven sporten. Met name via hun sociale mediakanalen en websites proberen ze de sporters zo goed als mogelijk te helpen. Zo staan er bijna dagelijks nieuwe lessen en workouts op het (online) programma en kunnen trainingsschema’s worden gedownload.