Streep door Ruiten Aa-concert op 20 juni (Uitstel, maar nog geen afstel)

Het bestuur van Westerwoldse Kanaalconcerten heeft besloten de derde editie van het Ruiten Aa-kanaalconcert niet te houden op zaterdagavond 20 juni. Dat laat voorzitter Berny Jansema weten. "Gezien de huidige situatie is het ondoenlijk om de juiste voorbereidingen te treffen teneinde het evenement te laten slagen."

De organisatie beraadt zich op een nieuwe datum. "We houden de berichtgeving vanuit de overheid (over het coronavirus - red.) scherp in de gaten en we blijven in overleg met onze partners. In het kader van 75 jaar vrijheid en 100 jaar Ruiten Aa-kanaal is 2020 een bijzonder jaar, maar het is nog te vroeg en de situatie nog te onzeker om concrete beslissingen te nemen."

Artistiek leider van het evenement, Klaas Spekken, releast half april een nieuw nummer, dat betrekking heeft op 75 jaar vrijheid. Dit lied zou tijdens het Ruiten Aa-concert ten doop worden gehouden. "Maar dat wordt nu los van elkaar gedaan", besluit Jansema. 

Meer over het evenement op: https://hetstreekblad.nl/artikel/1043606/eeuwfeest-ruiten-aa-kanaal-met-spraakmakend-concert.html