Dames 1 van Abiant/Set Uppers naar de promotieklasse

Dames 1 van volleybalvereniging Abiant/Set Uppers had zich voorafgaand aan het seizoen één doel gesteld: de titel pakken in de eerste klasse. Kampioen werden de Scheemder, vanwege het stilleggen van de competitie door het coronavirus niet, promoveren doet het team wel.

Vanaf speelronde twee van de competitie hebben de meiden van coach Gerr Kuipers bovenaan gestaan. Ongeslagen denderden ze op hun doel af. De naaste concurrenten bleven ook alles winnen, maar in de onderlinge duels werden ook die verslagen. 

Het kampioensfeest werd al gepland en er leek niets aan de hand voor de Oldambster dames. Totdat corona de kop opstak, de competitie werd stilgelegd en er geen kampioen werd uitgeroepen.

De beslissing van de Volleybalbond of de ploegen die tot dan toe aan kop stonden zouden promoveren of degraderen liet vervolgens een week op zich wachten. Uiteindelijk werd besloten dat de nummers één promoveren.

Het wachten op het verlossende woord van de Volleybalbond zorgde volgens coach Gerr Kuipers voor stress en spanning. "Uiteraard was er ook het besef dat volleybal maar bijzaak is in deze wereld."

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de club dat een damesteam in de promotieklasse actief was. 

En het 'kampioensfeest' komt er, alleen is de vraag wanneer? Kuipers: "Het past niet in het DNA van Set Uppers om zoiets niet te vieren. Daar komt nog eens bij dat ook Heren 3, jongens B en meisjes C2 bovenaan stonden toen de competitie werd stilgelegd. Ook die teams worden natuurlijk nog in het zonnetje gezet."