Winschoter ondernemers zetten de Poffert in tegen de problemen van deze tijd

Voor de middenstanders in Winschoten zijn de gevolgen van de crisis steeds duidelijker voelbaar. Wie niet dringend naar buiten hoeft, verlaat zijn eigen huis of buurtschap niet. De economische gevolgen zijn immens. 'Overleven' is lastig. Twee Winschoter ondernemers 'vechten' terug en hebben het idee opgevat om voor het aankomende weekend een Paasactie op te zetten.

Hoewel een ieder gerust naar buiten mag om te winkelen of een wandeling te maken (mits anderhalve meter afstand), doet het gros dit dus niet. Gevolg is dat de (winkel)straten leeg zijn en waarschijnlijk de komende tijd ook leeg blijven.

Harry van der Laan van Gastrovino van der Laan en Esther Veldhuis, kersverse eigenaresse van Mecca zetten een traditionele Groninger lekkernij in tegen de problemen van deze tijd; zij bedachten de Poffert-in-actie.

Meervoudig doel

Speciaal voor de Pasen wordt het traditioneel gekookte kringbrood uit de mottenballen gehaald. Poffert, een lekkernij die vanuit vroeger tijden ook de betekenis van de hoop en voorspoed met zich meedraagt. Met deze actie hopen de ondernemers een meervoudig doel te bereiken: niet alleen de broodnodige omzet wat te vergroten, maar vooral ook om alle Oldambtsters een hart onder de riem te steken. 'Hou duuster 't ook is, 't wordt aaltied weer licht.. dus, geef nooit op!', is hun motto.

De Poffertactie begint met onmiddellijke ingang en duurt tot en met zaterdag 11 april. 

Vooraf bestellen

De Poffert kost 5 euro, is onder andere gevuld met rozijn, appel en kaneel. Het lekkernij moet vooraf besteld worden.Dat kan via Facebook (of per telefoon) bij Gastrovino van der Laan en Mecca. Afhankelijk van het aantal bestellingen worden die Pofferts elke dag vers aangeleverd. Bij Van der Laan kunnen de bestelde Pofferts worden afgehaald. Dat kan ook bij Mecca, maar de chocotoko heeft ook een eigen bezorgservice opgezet, zodat men niet onnodig de deur uit hoeft.

Steun de ondernemers

Van der Laan en Veldhuis roepen op de ondernemers -  niet alleen hen, maar ook de andere kleine middenstanders -  te steunen. "Want zonder hen zal het levendige koopmansstadje veranderen in een dood dorp."