Oproep ondernemer aan de media: Hou gewoon even een keer jullie mond over corona!

Harrie Meiringh uit Wildervank had gisteren, vandaag en volgende week met zijn Vier Grote Muziekfeesten in Onstwedde gestaan. Corona gooide echter roet in het eten. De ondernemer doet een oproep aan de media iets meer terughoudendheid betrachten over coronanieuws.

Corona, corona, corona.... Nieuws(rubrieken), actualiteitenprogramma's, discussieprogramma's.... slechts één onderwerp is momenteel belangrijk: corona. De rest is bijzaak. 

Hoewel premier Rutte aangeeft dat mensen bij elkaar op visite mogen, gebeurt dit amper. Ook wandelingen worden niet of nauwelijks gemaakt, afgezien van een noodzakelijk tripje naar de supermarkt. Gesprekken buiten zijn er evenmin. 'De ander' wordt gezien als potentieel gevaar. Snel verder, terug in de veilige omgeving van het eigen huis.

Virologen vallen over elkaar heen met de meest uiteenlopende doemcenario's. De rampzalige jaren dertig met een werkloosheid van krap twintig procent ligt op de loer. De zoektocht naar een vaccin tegen corona laat, zo wordt gesteld, nog zeker tot - op z'n vroegst - september op zich wachten. 

Elke dag verschijnen er berichten over het aantal doden en het aantal besmette mensen dat in de ziekenhuizen is opgenomen. Berichten over mensen die hersteld zijn van deze ziekte, en mensen die amper (of milde) klachten hebben als ze corona onder de leden moeten met een vergrootglas worden gezocht.

"Dergelijke berichten maken mensen bang en depressief", vindt Meiringh. 'Kunnen de media misschien eens dit weekend gewoon even twee dagen niets publiceren en gewoon even een keer hun mond houden over het coronagedoe?", vraagt hij zich af.

Meiringh kreeg op deze vraag veel kritiek, maar ook veel bijval.