Trots op vrijwilligers Voedselbank en Azzur

Nog steeds deelt Voedselbank Oldambt wekelijks aan duizend mensen pakketten uit. Zonder de vele vrijwilligers die zich elke dag enorm inzetten, is dit niet mogelijk, laat Stina Koning, voorzitter van Voedselbank Oldambt, weten. Ze is dan ook trots op de vrijwilligers.

“We zijn zo blij met de inzet van al onze vrijwilligers dat zij deze week weer 1000 mensen van goed voedsel hebben voorzien”, zegt ze. “Iedereen heeft het over de mensen in de zorg, en terecht, maar onze collega's doen het ook nog eens vrijwillig en velen maken hele lange dagen.”

De voedselbank heeft het druk met het maken van de pakketten en de vrijwilligers van Azzur zitten aan de telefoon om vragen te beantwoorden. De regels zijn flink aangepast. Anderhalve meter afstand houden betekent een totaal andere manier van werken. Met strepen van plakband op de vloer bijvoorbeeld, houden de vrijwilligers afstand van elkaar. Ook de klanten ervaren de veranderingen. Zij gaan niet meer binnen, maar ze krijgen buiten hun voedselpakket.

“Tevens een compliment voor hen. Ze houden zich prima aan de regels. We doen het echt samen”, aldus Koning.

Bereikbaar

Voedselbank Oldambt is elke ochtend van 9.00 tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar, via 0597-792011.