Drie tips om jouw pand in Groningen te verkopen tegen de beste prijs

Aangeboden door: Proranje

De woningmarkt staat nooit stil. Ook in Groningen zijn verschillende woningen en beleggingspanden in trek. Wil jij je huis verkopen? Dan is dat vaak geen enkel probleem. Maar je wilt hier natuurlijk wel het hoogste rendement voor ontvangen.

 Hoe krijg je het meeste geld voor jouw woning of beleggingspand? En hoe zorg je voor vele andere voordelen? In dit artikelen geven we je 3 tips om zoveel mogelijk uit jouw pand te halen. 

1. Energiebesparende maatregelen 

Als je je pand wilt verkopen, wil je dit natuurlijk tegen een zo hoog mogelijke prijs doen. Deze prijs kun je verhogen door verschillende energiebesparende maatregelingen toe te voegen. Zo zorgt dubbele beglazing, naast dat het mooi oogt, voor energiebesparing. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je huis te laten isoleren en de stopcontacten en verlichting te verduurzamen. Dit heeft invloed op de verkoopwaarde van je huis.

2. Zelf je pand verkopen in Groningen

De verkoop van je huis is vaak niet zonder bijkomende kosten. Natuurlijk wil je deze kosten zo laag mogelijk houden. Daarom kan het in sommige gevallen goed zijn om je huis te verkopen zonder makelaar. Een makelaar kan namelijk zorgen voor een hoge kostenpost. Deze kosten kun je heel makkelijk voorkomen door je huis zelf te verkopen. Makelaars bemiddelen bij de verkoop van huizen waarvoor ze een courtage rekenen als vergoeding. Deze kan vaak behoorlijk oplopen. Door je huis zelf te verkopen kun je dit geld in je eigen zak steken. 

3. Laat je pand opkopen 

Het zelf verkopen van een pand is natuurlijk een goede manier om meer uit het pand te halen. Maar het is niet altijd de juiste optie. Het kan natuurlijk zijn dat je een beleggingspand bezit welke op dit moment verhuurd wordt. Wil je de verhuurde woning verkopen? Dan kun je je pand laten opkopen tegen een zo eerlijk mogelijke prijs. Een partij die gespecialiseerd is in het opkopen van verhuurde woningen neemt ook het contract met de huurders over. Proranje is een partij die jouw woning opkoopt tegen een eerlijke prijs! Zo kun jij ervan uitgaan dat je waar krijgt voor je huis.

Met deze tips zorg jij ervoor dat jij zoveel mogelijk uit de verkoop van je huis haalt.