Samen voor de Voedselbank Oldambt

Het aantal mensen dat een beroep moet doen op de Voedselbank Oldambt neemt door de coronacrisis toe. Stichting Amets biedt de helpende hand door donateurs te zoeken die maandelijks een klein bedrag overmaken. Dit geld wordt gebruikt voor aankoop van voedsel.

Wie geld wil doneren kan dit doen middels automatische overboeking naar bankrekening NL35 RABO 0340 4433 32, onder vermelding van Voedselbank Oldambt, of eenmalig via de donatieknop op de website www.amets.nl. Op de Facebookpagina van Stichting Amets en in het jaarverslag wordt verslag gedaan van de aankopen.

Bedrijven

Daarnaast heeft Stichting Amets diverse bedrijven bereid gevonden om tegen een laag tarief levensmiddelen te leveren, zoals 3000 potten groente, kaas (die door de rijwilligers van de voedselbank in plakjes gesneden en verpakt is), vijf pallets doperwtjes en 400 kilo macaroni. 

Over Stichting Amets

Peter Rietema en Sonja van der Laan hebben begin vorig jaar Stichting Amets opgericht, met als doel zowel personen als stichtingen te helpen problemen op te lossen waar ze zelf niet altijd een pasklaar antwoord op weten. In principe is de hulp gratis, maar als de stichting iemand heeft geholpen, wordt een donatie voor het voedselbankproject op prijs gesteld.

Zo heeft Stichting Amets onder meer gezorgd dat er voor een alleenstaande man zonder familie of vrienden kleine boodschappen werden gedaan toen hij een langere periode moest doorbrengen in ziekenhuizen en revalidatiecentra, is de heftruck van Voedselbank Oldambt uit eigen middelen gerepareerd en gekeurd, en is er een tijdelijke woning beschikbaar - geen huur, wel een bijdrage aan gas, elektra en water - voor personen die tijdelijk (van een week tot maximaal zes maanden) een alternatief onderkomen nodig hebben.

Contact

Voor contact met Stichting Amets kan worden gemaild naar info@amets.nl.