Speciale jubileumeditie mobiele Anjeractie: collecterende verenigingen mogen opbrengst zelf houden

Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar 80 jaar én omdat de Anjeractie voor de 75e keer wordt gehouden, wordt dit gevierd met een speciale jubileumcollecte. Alle collecterende verenigingen mogen dit jaar 100 procent van de opbrengst zelf houden.

Met de jaarlijkse collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio onder het motto 'Houd cultuur in de buurt levend!' 

Mede dankzij de Anjeractie opbrengst kon het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen vorig jaar ruim 160 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen. In totaal was daarmee een bedrag van 394.000 euro gemoeid.

Mobiele Anjeractie
De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar zal de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie mobiel gebeuren. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht zullen sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Uiteraard kan er ook gedoneerd worden via de website www.anjeractie.nl.