Transavia en EasyJet volgende maand weer de lucht in

De lichtvaartmaatschappijen Transavia en EasyJet willen in juni de vluchten weer hervatten. Mondkapjes in het vliegtuig zijn verplicht. Dat meldt Nu.nl.

De Britse lowbudgetvliegmaatschappij wil vanaf 15 juni weer de lucht in. Het gaat dan vooral om routes binnen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Naarmate de lockdownmaatregelen in andere landen worden versoepeld, zullen er ook meer routes bekend worden gemaakt.

Passagier en personeel dienen mondkapjes te dragen. Ook worden de vliegtuigen vaker schoongemaakt en zijn er desinfectiepunten beschikbaar.

Transavia gaat vanaf 4 juni, vanaf Schiphol, naar zes bestemmingen in Griekenland, Portugal en Spanje. In Griekenland geldt nu nog een inreisverbod voor Nederlanders, maar de vliegmaatschappij gaat ervan uit dat die eind deze maand wordt opgeheven. Reizigers die naar Spanje willen (voor bijvoorbeeld familiebezoek) moeten bij binnenkomst (nu nog) veertien dagen in quarantaine. Portugal heeft de harde restricties opgeheven.

Ook voor Transavia geldt dat zowel passagiers als bemanning aan boord van de vliegtuigen mondkapjes moeten dragen. Reizigers moeten daar zelf in voorzien.