Gezocht: Behulpzame helpers bij fietsongeluk op 9 mei in Midwolda

Wat een leuk fietstochtje door Oost-Groningen had moeten worden, eindigde voor de Tineke van der Wal in het Ommelander Ziekenhuis. Nadat Tineke en haar man de fietsen hadden opgehaald bij Firma Olders in Midwolda, ging het even later mis. Door losliggend grint ging de inwoonster van Rolde onderuit en belandde op haar hoofd. Twee personen schoten het echtpaar meteen te hulp.

Het ongeval gebeurde op zaterdag 9 mei  rond 15.00 uur op de kruising in Midwolda. Nadat Tineke was gevallen - ze hield aan de klap een bloedende hoofdwond, een gekneusde schouder en verwondingen aan armen en benen over - zorgde een jongeman ervoor dat er meteen een ambulance kwam. Een jonge vrouw regelde het verkeer.

Het echtpaar heeft tot nu toe tevergeefs geprobeerd deze twee helpers te bedanken. "Hun namen heb ik onthouden, maar deze komen niet voor in de telefoongids, misschien ondat ze geen vaste telefoon hebben. Het gaat om de heer Horrel uit Scheemda en mevrouw Koster uit Midwolda. Wij willen beiden enorm  bedanken voor hun snelle en doortastende optreden. We waren en zijn zeer onder de indruk van hun rustige optreden."

Tineke van der Wal moest na behandeling in het OZG een nachtje in het ziekenhuis blijven. Daarna mochten ze weer naar huis. "Het herstel zal nog wel even duren, maar het komt allemaal weer goed."