Honderd jaar v.v. Noordster toch gevierd (maar wel op gepaste wijze)

Voetbalvereniging Noordster bestond woensdag honderd jaar. Vanwege de coronamaatregelen is het eeuwfeest, zoals bekend, een jaar uitgesteld. Het bestuur en de jubileumcommissie van de Pekelder club wilden toch invulling geven aan dit historische moment. Uiteraard wel op een gepaste wijze.

In de vroege ochtend gingen voorzitter Raymon Drenth en bestuurslid Eric Zuur op pad om de ereleden Jan Kamphuis, Jan Franzen en Aike Krol in het zonnetje te zetten vanwege hun verdiensten voor de club.

Vervolgens was het Johnny Diertens, voetballer van het kampioensteam uit 1965, die de club verraste. Diertens werd onder meer geselecteerd voor het Nederlands amateurelftal. Zijn eerste shirt van die periode, heeft hij aangeboden aan Noordster. Dat dit een speciale plek zal krijgen in de kantine, spreekt voor zich.

De avond werd ingevuld met de online quiz '100 jaar Noordster'. Er werd in teamverband en op persoonlijke titel gespeeld. Tientallen teams en personen deden mee. Degenen die het meest wisten van de club waren uiteindelijk Arnoud Wolters en het team De Meerkoetjes, onder leiding van Marc Sanders.

Volgend jaar vindt het eeuwfeest plaats in het Hemelvaartsweekend.