Blog Monique Postema uit Oude Pekela over opvoeden - Doe eens gek

Monique Postema uit Oude Pekela wil in haar werk als reflexintegratie therapeut/kindercoach zoveel mogelijk kinderen op een positieve manier tot ontwikkeling laten komen. Met kleine korte verhaaltjes wil ze de lezer laten nadenken over opvoeding, zonder belerend te zijn. Vandaag blog 27: Doe eens gek.

Herken jij het dat je ook beetje mee loopt met de rest. Dat er soms toch van binnen iets borrelt wat je anders wil doen? Alleen dat er van die stemmetjes bij je boven komen. Ja maar….

Ik noem het, het smoesjeskabinet. Ze zijn echt meesterlijk in het verzinnen van onzin. Wat zal de ander er van denken. Maar dat kan toch niet zomaar. Stel je voor dat…

Het mooie is van dat er iets van binnen borrelt dat dat vaak best creatief is. En in deze tijd zijn dit de dingen nu niet zo gek lijken. Het is nu minder gek om voor een flat te gaan les geven met je aerobics. Na een korte tijd rekent de hele flat op je komst.

Toen de sportschool nog open kon zou je gedacht hebben. Nou dat is toch raar? Wie zou er dan mee doen? Wat zouden mijn collega’s zeggen?

Nu is het duidelijk dat het smoesjes kabinet beter dicht kan blijven. Dat de creatieve ideeën die bij je komen opborrelen beter gewoon kunt uitvoeren. Dit is vaak ook van toepassing als het gaat om je kinderen. Vaak weet je wel dat je het wat anders moet aanpakken. Alleen… ja dan wil je toch wat in de pas lopen. Wat zullen ze van mijn idee denken? Dat is vast raar. Dat vinden ze nooit goed.

Smijt dat smoesjeskabinet op de stort. En ga doen waarvan jij denkt dat het goed is voor je kind. Jij bent de ouder en bij jou borrelt er wat goed is voor jouw kind. Ouders kennen hun kind het allerbest. Ouders maak daar gebruik van.

Monique Postema

Meer informatie

Meer informatie op www.moniquecoachtkids.nl.