'Op het Oldambtmeer kreeg ik een belletje over een corona besmetting' op de Meyer Werft'

Op de Meyer Werft in Papenburg moet iedereen die aan een vergadering deelneemt voortaan een mondkapje dragen. De maatregel is een gevolg van een corona-besmetting van een personeelslid.

De betrokken personeelslid, volgens diverse media werkzaam op de afdeling personeelszaken, was op 15 mei als gast uitgenodigd voor een party in restaurant Alte Scheune in Jehringsfehn. In het restaurant heeft de persoon het virus vrijwel zeker opgelopen.

Het virus heeft zich inmiddels als een olievlek in de regio Leer verspreidt. Sinds zondagavond zijn achttien personen besmet geraakt en 118 mensen in quarantaine gegaan.

Op Hemelvaartsdag kreeg ik het belletje, dat was schrikken

Onder de personen die in huis moeten blijven is Thomas Gelder. De vakbondsman van IG Metall heeft vorige week maandag aan tafel gezeten met de besmette persoon van de Meyer Werft. Hij moet net als 25 mensen van de ondernemingsraad van Meyer voorlopig in huis blijven.

,,Ik kreeg op Hemelvaartsdag een belletje dat ik direct naar huis moest gaan, vanwege een besmetting op de werf. Ik was op dat moment met vrouw en dochter op ons bootje op het Oldambtmeer in Blauwestad. Dus, dat was schrikken. Ik vertoonde geen enkel symptoom, maar toch schrik je je rot. We zijn direct naar ons huis in Duitsland gereden. Een bevriende huisarts heb ik geïnformeerd en de volgende dag ben ik getest.”

,,Maandagmorgen om half acht werd ik gebeld met de mededeling dat ik negatief getest was. Hoewel ik mij niet ziek voel, was het toch een hele opluchting. Zwart op wit heb ik nu dat ik geen corona heb. Tot Pinkstermaandag moet ik in huis blijven. Daardoor heb ik de afspraak met minister-president Weil (MP van Nedersaksen/red) moeten cancelen. We zouden het over de problemen op de Meyer Werft hebben.”

Gelder neemt het de medewerker van de Meyer Werft kwalijk dat ze op een party is geweest, waar klaarblijkelijk de hygiëne maatregelen niet zijn nageleefd. Landkreis Leer heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. Diverse getuigen hebben verklaard dat niet alle corona-regels zijn nageleefd.

Meyer Werft doet geen mededelingen over medewerkers

Peter Hackmann, woordvoerder van de Meyer Werft, wil niets kwijt over de corona besmetting, waarbij een medewerker van de scheepswerf betrokken is. ,,We doen geen uitspraken over onze medewerkers.” Op berichten als zouden de directieleden, Bernhard en Tim Meyer, ook in quarantaine zitten gaat Hackmann ook niet in. ,,We nemen wel extra hygiëne maatregelen”, is het enige dat Hackmann kwijt wil.

Op de Facebookpagina van restaurant Alte Scheune heeft de eigenaar van het restaurant een statement afgegeven. Er wordt aangegeven dat het niet om een besloten party ging, maar om een reguliere opening. En dat alle voorschriften, zoals afstand houden, zijn nagekomen. Ook het bedienend personeel heeft mondkapjes gedragen. De chef-kok zou zijn ouders hebben omarmd, omdat hij blij was dat de opening van het restaurant geslaagd was, aldus het statement.