Vijf leuke bestemmingen om op vakantie gaan in Coronatijd

Aangeboden door: 27vakantiedagen.nl

Zeker na weken onzekerheid en leven in een surrealistische wereld is de behoefte aan vakantie in een ander land groot.

Maar welke bestemmingen tijdens corona zijn gewoon te bezoeken, en waar kun je het beste ontspannen? We hebben een aantal mooie Europese bestemmingen voor je verzameld.

1. Oostenrijk

Je hoeft er niet te lang voor te reizen en bevindt jezelf er in no-time in een totaal andere wereld. Oostenrijk is niet voor niets al jaren een populaire vakantiebestemming en is ook nog eens een van de eerste landen geweest die aankondigde de grenzen weer te openen. De horeca is al een tijdje open en vanaf eind mei zul je er ook zonder problemen fijne accommodatie kunnen boeken. Hoewel er gepaste maatregelen getroffen zijn kun je er heerlijk vakantie vieren. Let wel op: ga je met de auto op pad? Dan moet je even tot 15 juni wachten; dan gaan de grenzen weer open voor buitenlandse toeristen.

2. Kroatië

Het prachtige, zonovergoten Kroatië is de afgelopen jaren flink gegroeid in populariteit; en zal ook dit jaar weer erg aantrekkelijk zijn. Niet alleen kun je er geweldig mooie locaties, natuur en cultuur ontdekken, maar je kunt er ook even heerlijk bijkomen op het strand met een lekkere cocktail. Zowel de grenzen als de beschikbaarheid van accommodatie lijkt vanaf 15 juni weer terug naar ‘normaal’ te gaan; met de nodige gepaste maatregelen natuurlijk.

3. Italië

Waar Italië een van de eerste landen was die hard getroffen werd door de coronacrisis is het ook een van de eerste landen die de grenzen weer kan openen voor toeristen. Winkels, restaurants en bars zijn inmiddels bijna allemaal alweer geopend en zo rond begin / half juni kun je er ook weer terecht voor een fijne vakantie! Let wel op: de grenzen van Duitsland en Oostenrijk lijken vooralsnog pas 15 juni te openen. Houd hier rekening mee wanneer je met de auto op vakantie gaat. Gebruik die extra tijd om wat onderzoek te doen op www.27vakantiedagen.nl en precies te weten wat je tijdens je vakantie in Italië allemaal moet bezoeken!

4. Portugal

Een andere fijne zonbestemming is het mooie, populaire Portugal. Restaurants hebben de deuren inmiddels weer geopend en vanaf 4 juni staan vluchten naar populaire locaties als Lissabon alweer op de planning!

5. Griekenland

Als laatste hebben we ook Griekenland nog; misschien wel een van de meest geliefde zonbestemmingen in Europa. Per begin juli hoopt de overheid de grenzen weer te kunnen openen voor toeristen uit Europa; en met een beetje geluk gebeurt dit al eerder!