Leerlingen obs De Waterlelie steken bewoners Old Wolde een hart onder de riem

Met handgeschreven briefjes hebben leerlingen van groep 7 en 8 van obs De Waterlelie in Winschoten de bewoners en zorgmedewerkers van Old Wolde een hart onder de riem gestoken. Leerlingen lieten met hun zelfbedachte teksten weten dat ze aan hen denken. Zo schreef een leerling uit groep 8 ‘Kop d’r veur’ en een leerling uit groep 7 ‘Ik hoop dat jullie snel weer je familie op bezoek mogen krijgen’.

Deze boodschappen werden samengevoegd in een presentatie dat project ‘Lichtpost’ heet. Leerlingen van de Weekendscholen en IMC Basis-locaties uit het hele land schreven met de hand berichten voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken.

Aangezien verzorgingstehuizen weinig tot geen bezoek mogen ontvangen, wilde obs De Waterlelie graag deze mensen laten weten dat er wel aan ze gedacht wordt. Drie leerlingen van groep 7 brachten de presentatie en handgeschreven briefjes langs bij Old Wolde. De presentatie is te zien in de bioscoopzaal van Old Wolde waar al veel bewoners en medewerkers een kijkje hebben genomen.

Normaal gesproken krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 in het kader van IMC Basis gastlessen van gastdocenten die over hun beroep komen vertellen. Aangezien het in deze tijd niet mogelijk is om gastdocenten op school te ontvangen, zijn er binnen IMC Basis andere opdrachten bedacht waar leerlingen mee bezig kunnen. Project ‘Lichtpost’ is daar een voorbeeld van.