Het weer is F2DC goed gezind

Valt een dansschool onder ‘cultuur’ of onder ‘sport’? „De meningen hierover zijn verdeeld”, zegt Frank Ferdinad van der Woude van F2 Dance Company (F2DC) in Winschoten. „Officieel vallen we onder cultuur, maar volgens de regering en de gemeente Oldambt onder sport.”

De inmiddels 120 leden van F2DC kunnen in diverse disciplines les krijgen, van ballet tot showdance, maar ook worden er work-outs en moderne dans gegeven. „Dat work-outs onder het kopje ‘sport’ vallen is verdedigbaar, maar dance is toch echt ‘cultuur’.” En verder: „De dansscholen zijn sowieso een beetje het ondergeschoven kindje, want tijdens persconferenties over de coronamaatregelen worden we als branche nooit genoemd.” 

De dansscholen in Nederland hebben daarom zelf maar een apart protocol opgesteld. Van der Woude verwacht dat een dergelijk protocol duidelijkheid schept, en dat de beleidsmakers ervan overtuigd raken dat de dansscholen binnenkort weer open kunnen. „Ik verwacht dat dit al op 1 juli kan.”

Tot die tijd maakt F2DC gebruik van de parkeerplaats bij het complex van v.v. Bato. „Niet ideaal, maar we kunnen zo tenminste les geven. En gelukkig is het weer ons goed gezind.”

Meer foto's op de Facebookpagina van het Streekblad.