Blog Monique Postema uit Oude Pekela over opvoeden - Achter het behang met….

Monique Postema uit Oude Pekela wil in haar werk als reflexintegratie therapeut/kindercoach zoveel mogelijk kinderen op een positieve manier tot ontwikkeling laten komen. Met kleine korte verhaaltjes wil ze de lezer laten nadenken over opvoeding, zonder belerend te zijn. Vandaag blog 28: Achter het behang met….(bij wijze van spreken dan).

Voor de ene ouder is het een makkie een kind opvoeden. Voor de ander een enorme uitdaging. Ouders vinden volkomen de rust in deze tijd van weinig afspraken. Aan de andere kant zijn er ouders die volledig aan het eind van het latijn zijn.

Zij krijgen het niet meer voor elkaar om al de ballen in de lucht te houden. Werknemer zijn, echtgenoot, vader/moeder, juf of meester. Iedereen wil wat van je. En jij als ouder bent op. De ballen die je voorkort nog in de lucht kon houden vallen op de grond.

In mijn praktijk hoor ik beide. Ouders die aan hun eigen ouderschap twijfelen. Die wakker liggen van hun eigen gedrag. Die wakker liggen dat ze niet de lieve, goed geduldige ouder zijn. Dat ze niet het geduld hebben hun kind te begeleiden voor school. En op sommige momenten de neiging hebben hun kind achter het behang te plakken. Alleen dat hadden ze zich wel voor genomen. Alleen nu lukt het even niet.

Hoe sterk en krachtig is het eigenlijk dat je dit bij je zelf constateert als ouder. Dat je het even niet meer aankunt. Ik vind het krachtig. Wat ik helemaal krachtig vind is dat je dan op zoek gaat naar hulp. Het is best een uitdaging om hulp te vragen.

Wat ik denk is dat we als ouders meer met elkaar moeten delen. Gewoon even de frustratie delen, horen dat je niet alleen staat. Dat er echt meer ouders zijn die het zwaar hebben. Oplossingen zoeken voor elkaar dat hoeft niet eens. Gewoon het verhaal van de ander aanhoren.

Weten dat je niet de enige bent kan al zo fijn zijn. Dat haalt al een deel van de twijfels bij je weg als ouder. In deze wereld laten we graag zien hoe goed we het hebben. Hoe goed we het doen. Geloof mij het gaat niet altijd goed , bij niemand er zijn altijd obstakels te overwinnen. Op insta en facebook zie je bijvoorbeeld allen de mooie foto’s en plaatjes. Lachende kinderen, geweldig mooie foto’s van zonondergang van een land hier ver vandaan. Alleen we weten als we iets langer nadenken,ieder huisje heeft zijn kruisje.

Wat we nodig hebben is wat begrip en een luisterend oor. Want uiteindelijk pakken we toch ons eigen kruisje op.

Monique Postema

Meer informatie

Meer informatie op www.moniquecoachtkids.nl.