Extra raadsvergadering Pekela over bestuurlijke toekomst van de gemeenten

De gemeenteraad van Pekela vergadert op dinsdag 2 juni, tijdens een extra ingelaste vergadering, over de bestuurlijke toekomst van de gemeente. De vergadering vindt plaats in mfc De Binding, start om 19.30 uur en is live mee te luisteren.

Tijdens de vergadering worden de onderzoeksresultaten van de verkenners besproken met de gemeenteraad. In de afgelopen maanden hebben een tweetal verkenners onderzoek gedaan naar de bestuurlijke toekomst van Pekela.

Gemeenteraad gevraagd om richting te geven
Na het bespreken van de onderzoeksresultaten wordt de gemeenteraad gevraagd om het college van Burgemeester en Wethouders van Pekela richting te geven in de te nemen vervolgstappen.

Maatregelen ter verspreiding van het coronavirus
De gemeenteraad heeft aangegeven graag fysiek over dit onderwerp te willen vergaderen. Dit gebeurt in MFC De Binding waar alle raadsleden en aanwezigen 1.5 meter afstand kunnen houden en alle andere maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht kunnen nemen.

Raadsvergadering live meeluisteren
Voor belangstellenden is het mogelijk om de raadsvergadering live mee te luisteren. De link naar het beluisteren van de vergadering staat op de website www.pekela.nl.