Tennisvereniging Sla Raak in Winschoten introduceert padel, een van de snelst groeiende sporten in Europa

Tennisvereniging Sla Raak in Winschoten introduceert een nieuwe tak van sport op haar complex in het Stadspark: padel. Ook komen er tennisbanen voor de aller kleintjes.

Sla Raak investeert ongeveer 135.000 euro in de Padelbanen en gaat tegelijkertijd op de duurzaamheidstoer, middels het aanleggen van zonnepanelen en led-verlichting.

Het bestuur hoopt daarmee in de nabije toekomst op de energierekeningen te besparen. ,,Sterker, we hopen op neutraal uit te komen”, zegt bestuurslid Martin Deiman.

Subsidieverstrekkers leggen geld op tafel

Sla Raak kan de nieuwe banen realiseren omdat een aantal subsidieverstrekkers, waaronder Leader, geld op tafel legt. De leden steken zelf ook de handen uit de mouwen, waarmee ook geld wordt ‘verdiend’.

Een paar weken geleden is begonnen met de aanleg van de banen en de verwachting is dat de klus voor september is afgerond, zodat de eerste padelspelers in het najaar van de kunstgrasbanen gebruik kunnen maken. ,,Doordat op kunstgras wordt gespeeld kunnen we er ook in de winterperiode uit de voeten. Dit in tegenstelling tot onze gravel tennisbanen. Zodra het winter wordt moeten we naar de banen in onze overdekte tennishal.”

Deiman verwacht dat Sla Raak met de introductie van padel nog interessanter voor sportliefhebbers wordt. De vereniging telt nu ongeveer driehonderd leden, maar met de introductie van padel denkt Deiman dat enkele tientallen nieuwe leden de club komen versterken.

Drie minitennisbanen voor de kleintjes worden eveneens aangelegd

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een Padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden.

,,We gaan twee van de elf banen op het complex inleveren, maar krijgen daarvoor dus twee padelbanen en drie mini-tennisbanen voor de jeugd terug. Een win-win situatie”, aldus Deiman.

In Groningen hebben de tennisvereniging in Veendam en in de stad-Groningen padelbanen. ,,Sla Raak onderscheidt zich met deze banen in de Oost-Groninger regio en we verwachten dat we daardoor meer leden aan ons zullen binden.”

Wat is Padel

Padel speel je met een padel racket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel.

Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. ,,Het is een explosieve sport, maar blessures komen amper voor”, weet Deiman.

Padel is een van de snelst groeiende sporten in Europa en vooral in Spanje heel populair. Voormalig profvoetballer Arjan Robben is een liefhebber van padel.