Thuis door corona? Deze tips helpen je erdoorheen!

Aangeboden door: Hellotest

We zitten in een vreemde, onzekere periode tijdens de coronacrisis. En hoewel de maatregelen heel langzaam versoepelen, blijven we met z’n allen nog steeds veel meer thuis dan we gewend zijn. Daarom begrijpen we heel goed dat je je soms afvraagt wat je met die extra tijd moet doen. We hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet, om je door deze periode heen te helpen!

1. Probeer elkaar (digitaal) op te zoeken

Zoveel mogelijk thuis blijven is misschien wat saai. Je hebt weinig mogelijkheden om je vrienden en familie te zien en dat kan soms behoorlijk vervelend zijn. Toch is het belangrijk om outside the box te denken en manieren te vinden om je sociale contacten te onderhouden. Je kunt gerust op afstand van elkaar een wandeling maken of afspreken om buiten even bij te kletsen; zolang je maar anderhalve meter afstand houdt en geen symptomen hebt. Ook kun je via programma’s als Zoom, Skype, Whereby en Houseparty contact houden met je vrienden en familie. Het is misschien even wennen, maar elkaar digitaal zien en spreken heeft echt wel iets leuks!

2. Zorg voor jezelf

Deze tip klinkt misschien wat vreemd of voor anderen juist (te) logisch, maar de coronaperiode is een uitgelezen kans om goed voor jezelf te zorgen. Juist omdat veel prikkels van buitenaf zijn verdwenen, is er meer tijd om op jezelf te focussen. Denk dus na over wat jou echt gelukkig maakt en neem de tijd om die dingen te doen. Ga wandelen, een nieuwe hobby uitoefenen, mediteren, vaker hardlopen, online kookcursussen volgen … Er zijn heel veel mogelijkheden!

3. Wees creatief

Het is misschien verleidelijk om op de bank te gaan hangen en tv te kijken als je je verveelt. Maar geloof ons: dat zorgt er vaak voor dat de verveling alleen maar verder toeneemt. Probeer eens om nieuwe, creatieve dingen te doen waar je normaal gesproken niet de tijd of het geduld voor hebt. Misschien vind je fotograferen wel leuk, maar ben je er vaak te druk voor? Of lijkt het je leuk om beter te leren schilderen of vaker muziek te maken? Je zult zien dat wanneer je je creativiteit omarmt, je veel nieuwe energie krijgt.

4. Werk aan je toekomst

Misschien heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat je zonder baan bent komen te zitten. Dat is natuurlijk heel erg vervelend. Naast dat het belangrijk is dat je de tijd neemt om dit te verwerken, is het goed om je voor te bereiden op de toekomst. Verdiep je dus in vacatures die je aanspreken en kijk wat de eisen zijn. Veel bedrijven hebben tegenwoordig assessments, die je moet afleggen om de functie te kunnen krijgen. Dit is het ideale moment om je voor te bereiden op deze intelligentietesten, bijvoorbeeld met cijferreeksen oefenen, analogieën oefenen of figuurreeksen oefenen.

5. Beteken iets voor een ander

Juist in deze onzekere periodes, hebben we elkaar extra hard nodig. Er zijn waarschijnlijk veel mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Of het nu gaat om vrienden of familieleden die wat eenzaam zijn deze periode, of om een oudere buurvrouw of buurman die geen boodschappen kan doen; jij kunt je vast nuttig maken. Daar komt nog eens bij dat je zelf vaak óók een stuk gelukkiger wordt als je iets voor een ander kan betekenen. Een win-win situatie dus!

We wensen je veel succes toe. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!