'Incidenten en lawaaioverlast in de Venneflat houden aan'

Enkele bewoners veroorzaken al geruime tijd overlast in de Venneflat in Winschoten. De bewonerscommissie probeert, in samenwerking met de Huurders Organisatie Oldambt (HHO), de gemeente Oldambt en de politie, om woningcorporatie Acantus te bewegen om juridische stappen te ondernemen tegen de veroorzakers middels een ontruimingsprocedure. Veel schot in deze zaak zit er evenwel niet.

"Afgelopen donderdag was er weer een gesprek met Acantus", zegt Sebo Bakker, voorzitter van HHO. "Dit heeft nog steeds niet tot concrete stappen geleid. De bewonersconsulent zou vorige week vrijdag een belronde houden onder bewoners van de Venneflat, maar dit is zonder opgaaf van reden niet gebeurd."

Het steekt Bakker dat Acantus, in zijn ogen, geen juridische stappen onderneemt tegen de onruststokers. De leefbaarheid in de Venneflat zou hierdoor steeds verder verslechteren. Volgens Bakker denkt een aantal bewoners er over na te verhuizen.

Afgelopen weekeinde zouden er weer incidenten en lawaaioverlast zijn geweest. "De bewuste overlastgevers hebben al een huurcontract via het laatste kansbeleid gekregen. Zij overtreden dus de voorwaarden van het huurcontract, maar ondanks dat worden er geen stappen ondernomen."

VCP Oldambt heeft eerder al raadsvragen gesteld over de situatie in de flat, zie: https://hetstreekblad.nl/artikel/1098610/vcp-oldambt-stelt-raadsvragen-over-drugproblematiek-en-intimidatie-in-de-venneflat-in-winschoten.html