Provincie Groningen stelt 5 miljoen beschikbaar voor versterking van zorg en voorzieningen

De provincie Groningen stelt voor 5 miljoen euro aan subsidies beschikbaar voor het verbeteren en versterken van de zorg.

De subsidie is bedoeld voor organisaties en instellingen die een goed idee hebben voor het samenvoegen van zorg met meerdere functies en voorzieningen in één gebouw. Ook organisaties die plannen hebben om de zorg te verbeteren en toekomstbestendig te maken kunnen aanspraak maken op de subsidie.

‘De zorg in onze regio ontwikkelt zich snel en met horten en stoten. Oude zorgvormen veranderen, verdwijnen soms en maken plaats voor nieuwe initiatieven. Dat gaat lang niet altijd makkelijk en we moeten voorkomen dat onze inwoners daarvan de dupe worden,’ aldus gedeputeerde Tjeerd van Dekken (PvdA).

Hoeveel geld is er beschikbaar voor wat?

In de periode 2020-2023 zijn er meerdere subsidierondes. Voor de eerste subsidieronde is 50.000 euro beschikbaar voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, advies en procesbegeleiding bij de overstap naar de multifunctionele accommodaties. Voor de bouw en verbouw van multifunctionele accommodaties waar de functie ‘zorg’ onderdeel van uitmaakt is 350.000 euro beschikbaar. Voor de uitvoering van een innovatief zorgproject is een ton beschikbaar.

Instanties die aanspraak willen maken op de subsidie moeten hun aanvragen voor 1 juli indienen. Op de website van de provincie staan de voorwaarden en het aanvraagformulier.