Opnieuw cruciaal moment voor bad Vlagtwedde

De gemeenteraad van Westerwolde besluit deze maand of een volgende stap wordt gezet in de eventuele aankoop van het zwembad in Vlagtwedde.

Die stap houdt het beschikbaar stellen van 10.000 euro in.

,,Met dat bedrag kunnen we een definitief voorstel voor de aankoop maken, inclusief een berekening van wat de exploitatie ons als gemeente gaat kosten’’, zegt wethouder Giny Luth (Gemeentebelangen). ,,Dat definitieve voorstel zou dan in het komend najaar op tafel liggen.’’

Het overdekt bad is onderdeel van het centrumgebouw van het vakantiepark Parc Emslandermeer. Gasten van dat park maar ook mensen uit de regio maken er gebruik van. Het gebouw en bad zijn eigendom van een stichting waarin eigenaren van vakantiehuisjes op het park zitten. Die vindt zich niet de geschikte partij om het gebouw te exploiteren en heeft aan de gemeente aangeboden.

Niet langer wachten

Vorig jaar stelde de gemeenteraad al geld beschikbaar voor een onderzoek naar de staat van het gebouw en bad. Nu dient een volgende stap te worden genomen. Die had eigenlijk al in april gezet moeten worden maar de coronacrisis gooide toen roet in het eten. ,,Maar we kunnen nu niet meer wachten, daarom staat de kwestie op de agenda van onze digitale vergadering’’, zegt Luth.

Als de raadsleden in meerderheid nee zeggen tegen de 10.000 euro en het maken van een aankoopplan, zeggen ze dus ook nee tegen de aankoop. ,,Als ze ja zeggen, betekent dat dus geen definitieve aankoop. Het finale besluit volgt dan dus in het najaar.’’

Als de gemeente het centrumgebouw met bad niet koopt, wil de huidige eigenaar het gebouw slopen.