Nieuw pand Slagerij Hofman in Winschoten is open

November 2018 woedde er brand in een loods van Slagerij Hofman in Winschoten. Het pand ging verloren. Inmiddels is de nieuwe worstenmakerij aan de Papierbaan 57 klaar. Er worden in het nieuwe pand niet alleen droge worsten gemaakt, ook is er een afdeling voor de productie van vleesproducten voor de horeca, zoals barbecueschalen.

Het nieuwe pand lijkt op het eerste gezicht groter dan het oude pand, maar dit is, volgens eigenaar André Hofman, niet zo. "Het lijkt van buiten een kolossaal gebouw, maar van binnen is het ietsje kleiner dan ons vorige pand. Maar door een efficiëntere inrichting is er wel meer werkruimte. De ruimtes zijn bijvoorbeeld ingenieus met elkaar verbonden, met als resulaat dat we meer kunnen produceren."

"In de worstenmakerij is ook een winkeltjes, waar we diverse streekproducten maken. Ook kunnen klanten hier terecht met speciale wensen voor bijvoorbeeld feestjes, partijen, braderieën en markten."

Slagerij Hofman bedient normaliter rond de zeshonderd beurzen en andere evenementen per jaar. "De afgelopen paar maanden is dat helemaal stil gevallen, en die inkomsten haal je nooit weer terug. Gelukkig hebben we nog de regulier winkel in 't Rond zodat er nog wel omzet werd gedraaid, maar voor collega's die dat niet hebben, is het lastig om het hoofd boven water te houden."

Omzet stijgt weer

Hofman ziet dat de omzet in de winkel in 't Rond de laatste tijd wel stijgt. "Mensen bestellen bijvoorbeeld weer meer hapjesschalen, en als de weersomstandigheden het toelaten, wordt er ook weer gebarbecued, maar uiteraard zijn de aantallen die we momenteel verkopen niet te vergelijken met de aantallen die we aan grote evenementen en voetbalkantines, om maar wat te noemen, leveren."

In het nieuwe pand, waar momenteel vier mensen werken ('Mocht er weer meer georganiseerd kunnen worden, en het dus weer drukker wordt, dan komen daar één of twee mensen bij'), is energiezuiniger dan het oude. "Sinds een tijdje zijn wij bijvoorbeeld van het gas af", legt Hofman uit. "Het is bovendien de bedoeling dat de nieuwe worstenmakerij op termijn wordt voorzien van zonnepanelen. Dat moet Vóór september klaar zijn."

Meer informatie

Meer informatie over Slagerij Hofman is te vinden op: https://www.slagerijhofman.nl/.