Hertenkamp Scheemda staat er weer piekfijn op

Het gebouw bij Hertenkamp Scheemda is onlangs in een nieuw jasje gestoken. Het dak is compleet vernieuwd en het hele gebouw is door de vrijwilligers opnieuw in de verf gezet.

Dit is allemaal mogelijk gemaakt met behulp van de gemeente Oldambt, Dorpsbelangen Scheemda, de Protestantse gemeente Scheemda en de bewoners van het dorp, die hun statiegeldbonnetjes in de daarvoor bestemde pijp bij de Jumbo in Scheemda deponeren.

Secretaris Aaltinus Timmer: "Voor verenigingen, zoals Stichting Hertenkamp Scheemda , wordt het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom zijn we ook erg blij met de ondersteuning die we bij de renovatie mochten ontvangen en willen hiervoor dan ook iedereen voor zijn of haar bijdrage dank zeggen."

"Tot onze grote spijt moeten we vast stellen dat er dit jaar geen jong leven op de dierenweide is te aanschouwen. Onze geiten waren heus wel ontvankelijk voor de avances van de bok, maar hij heeft zijn faam niet waar kunnen maken. De herten doen het al een jaar langer zonder mannelijk gezelschap. De oorzaak hiervan is gelegen in het feit, dat er geen afvoer meer mogelijk is. Dit zou resulteren in overbevolking en dan komt het dierenwelzijn in het geding."

Binnenkort zullen er wel een aantal nieuwe Australorp Kippen te aanschouwen zijn. Volgend seizoen wordt geprobeerd om weer jonge geitjes op de dierenweide te hebben.