Ultraloper Raimond Peters komt 50 kilometer tekort

Ultraloper Raimond Peters wilde van het huis van de familie Koetje in Heiligerlee, normaliter zijn logeeradres tijdens de RUN van Winschoten, naar zijn woonplaats Terborg lopen. Een afstand van 100 Mijl. Hij haalde dit, vanwege het weer (warm en storm) niet. Zijn kompaan Gerben Oevermans legde de afstand wel binnen de beoogde tijd, 24 uur, af.

Peters klinkt opvallend fit, als wordt geïnformeerd of hij de 100 Mijl heeft gehaald. "Nee, jammergenoeg niet. De eerste 45 kilometer ging goed, maar door de warmte moest ik het daarna wat rustiger aandoen."

Op een gegeven moment sloeg het weer om en begon het te stormen, te regenen en viel er zelfs een hagelbui. 

"Voor mij hield het uiteindelijk na 110 kilometer op. Gerben is een aantal keren vooruit gelopen en kwam toen weer terug om te kijken hoe het met mij was. Op een gegeven moment zei ik tegen hem: Ga maar, ik red me wel. Gerben deed over de 100 Mijl ongeveer 23,5 uur, maar hij had die afstand normaliter veel sneller gelopen."

"Bij de start leek het een prima loopweertje, maar de weersvoorspellingen kwamen niet uit. Het was een stuk warmer en benauwder dan werd vermeld. Bovendien hadden we verwacht dat de regen, storm en onweer in het zuiden van ons land zou blijven hangen. Dit bleek niet het geval."

Gevraagd of het bij deze ene poging blijft om de 100 Mijl te voltooien, reageert Peters als door een bij gestoken. "Ben je mal. Zeker niet. Die afstand ga ik halen. Ik ben er van overtuigd, dat als het 17, 18 graden was geweest ik het ook dit keer had gehaald."

Meer op: https://hetstreekblad.nl/artikel/1111210/run-van-winschoten-afgelast-dan-maar-een-eigen-ultraloop-organiseren.html