Zo kan je betrouwbare backlinks kopen in 2020

Aangeboden door: linkbuildingmasters.nl

Linkbuilding is in 2020 nog steeds de meest effectieve methode om met je website hoger in zoekresultaten van Google te komen. Tegelijkertijd kost het opzetten van een linkprofiel tijd, kennis en energie. Dit complexe proces besteden veel ondernemers dan ook uit.

Dat doen ze onder andere door backlinks te kopen. Maar wat zijn backlinks nu precies? En hoe waardevol zijn die links anno 2020? 

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn links van andere websites naar die van jou. Ze dragen bij aan de populariteit van je website en helpen je te stijgen in zoekresultaten van zoekmachines als Google. Het algoritme van Google erkent de populariteit van een website (en dus de positie in de zoekresultaten) op basis van het aantal links naar de site toe. Gebruikers zoeken altijd naar de meest relevante en waardevolle website. Volgens Google is dat een website die populair is en waar veel over wordt gesproken, ofwel naartoe wordt gelinkt, op andere plekken online.

Linkprofiel van je website

Een website heeft een linkprofiel. Dit is het hele scala aan links van en naar je website. Doorgaans zijn deze te verdelen in drie groepen:

  • links binnen je eigen website, van de ene webpagina naar de andere
  • links vanaf je website naar andere relevante sites
  • backlinks, ofwel links vanaf andere sites naar jouw website

De eerste twee zijn gemakkelijk zelf toe te passen met enige technische kennis. Waar relevant verwijs je bezoekers van je site door naar je contactpagina, tarievenpagina of andere relevante webpage. Ook links vanaf jouw site naar andere relevante websites kun je zelf plaatsen. De derde optie, ofwel de backlinks, dat is een lastiger verhaal.

Backlinks zelf plaatsen

Natuurlijk kun je anderen vragen om te linken naar jouw website en zo zelf voor backlinks zorgen. Ook kun je jouw website delen via social media en fora. Het is echter wel belangrijk dat die links van websites komen die relevant zijn voor jouw website en onderwerpen. Kwaliteit is dus minstens zo belangrijk als kwantiteit. Bovendien wordt het ‘’spammen’’ van je eigen website op allerlei fora en social media niet altijd op prijs gesteld.

Backlinks kopen

Het is daarom dat ondernemers vaak backlinks kopen. Dat is een effectieve manier om een deel van je linkbuilding uit te besteden en zo voor snelle resultaten te zorgen. Het is inmiddels wel 2020. Het kwaliteitsaspect van linkbuilding weegt tegenwoordig zwaar mee. Het is daarom belangrijk dat je kwalitatieve backlinks koopt.

Een kwalitatieve backlink:

  • is relevant aan jouw website met betrekking tot het onderwerp
  • komt vanaf een site met een goede reputatie bij Google
  • bevat een correcte anchortekst en title attribute

Zomaar links plaatsen overal op het internet heeft dus geen zin meer. Backlinks moeten van bepaalde kwaliteit zijn. Het is daarom belangrijk om alleen backlinks te kopen bij een betrouwbaar linkbuilding bureau dat bekend staat om kwaliteit. De backlinks moeten afkomstig zijn van websites met een hoge autoriteit. 

De context van de backlinks

Een ander belangrijk aspect van de backlinks is de context ervan. Dat wil zeggen dat een backlink pas echt effect heeft als deze van een website komt die niet alleen autoriteit heeft maar ook relevantie op jouw onderwerp. 

Een voorbeeld: Als jij op je website schoenen verkoopt dan is een backlink vanaf een website die met name over planten gaat contextueel niets waard. Je backlink heeft pas echt waarde wanneer deze komt vanaf een website die op z’n minst deels ook over schoenen gaat. Niet alleen autoriteit maar ook relevantie is dus belangrijk. In een ideale situatie zijn jouw backlinks daarom afkomstig van websites in dezelfde of een vergelijkbare branche als de jouwe.

Backlinks kopen werkt nog steeds

Het is dus niet gezegd dat backlinks kopen geen effect meer heeft. Sterker nog: het is nog altijd één van de meest effectieve manieren van linkbuilding, mits correct toegepast. Ga dus altijd in zee met een betrouwbare partij. Voor je het weet stijgt je website in de zoekresultaten.