Veiling van verwaarloosde schepen in Winschoten levert 35.500 euro op

De openbare veiling van verwaarloosde schepen aan de Oosterhavenkade in Winschoten heeft woensdag in totaal 35.500 euro opgebracht.

De schepen De Regensburg, Avontuur en Johannes werden aan verschillende bieders verkocht. Voor het vierde, inmiddels gezonken, schip de Favorito was geen belangstelling. De gemeente heeft een bergingsbedrijf gevraagd een offerte uit te brengen voor het bergen van dit schip.

Schepen binnen een maand weg

De gemeente Oldambt heeft de nieuwe eigenaren gevraagd hun schepen op korte termijn op te halen. Hoewel daar een termijn van een week voor staat, hoopt de gemeente dat alle schepen binnen een maand zijn opgehaald. Ook de kade wordt opgeruimd.

Eigenaar uit beeld verdweenen

Rozenstad Gerechtsdeurwaarders veilde de schepen in opdracht van de gemeente Oldambt. De vorige eigenaar van de schepen had ooit plannen er een bedrijf mee te starten, maar dat kwam nooit van de grond.

Met de jaren verwaarloosden de schepen en verdween de eigenaar uit beeld. Nadat hij niet reageerde op de opgelegde last onder bestuursdwang, kon de gemeente overgaan tot verkoop van de schepen.