Tiener uit de gemeente Oldambt in Assen opgepakt voor verboden wapenbezit en het bezit van tientallen pillen Ritalin

De politie heeft donderdagavond op de Noordersingel in Assen een 16-jarige jongen uit de gemeente Oldambt aangehouden voor verboden wapenbezit en handel in medicijnen.

De dienders kregen een melding dat de winkel aan de Noordersingel zou zijn overvallen. Ter plaatse werd een jongeman aangetroffen die gewond was aan zijn vinger. De jongen was naar eigen zeggen aangevallen, waarna hij zich had gemeld bij de winkel. 

Bij nader onderzoek bleek de jongen in het bezit te zijn van een mes en een hoeveelheid Ritalin. Nadat hij door ambulancepersoneel was onderzocht, werd hij aangehouden voor verboden wapenbezit en het bezit van tientallen pillen Ritalin. 

Ritalin

Ritalin is een medicijn dat alleen verkrijgbaar is op doktersrecept. Het wordt gebruikt voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld ADHD of PDD. De pillen zijn echter ook populair onder jongeren, die ze gebruiken om alerter te zijn, het concentratievermogen te laten pieken en de vermoeidheid te onderdrukken. De werkzame stof in het medicijn, methylfenidaat, is een harddrug en valt onder de Opiumwet. Ritalin is erg verslavend en heeft mogelijk bijwerkingen.