PvdA afdeling Oldambt neemt afscheid van Laura Broekhuizen en verwelkomt Gert Engelkens

​PvdA Oldambt heeft donderdag, tijdens de algemene ledenvergadering, afscheid genomen van oud-wethouder Laura Broekhuizen en haar opvolger Gert Engelkens verwelkomd.

Broekhuizen zat, voordat ze naar het Oldambt kwam, in de Provinciale Staten gezeten te hebben. Ze was zes jaar wethouder in de gemeente Oldambt. Bestuurslid Wilma Bunt: "Haar werkwijze, samenwerking met de ambtenaren en zeker haar optreden in de moeilijkste periode direct na het overlijden van haar steun en toeverlaat, haar mentor, Pieter Smit. De sporen die Laura achterlaat zijn groot en diep. Groot vanwege de zaken die zij heeft gerealiseerd of heeft opgestart, diep omdat niet iedereen haar mening direct deelde." 

In haar dankwoord gaf Broekhuizen aan niet uit het Oldambt te vertrekken. Ze zei zich altijd betrokken te voelen bij de Oldambster politiek.

Haar opvolger, Gert Engelkens, is een oude bekende. Hij was jarenlang raadslid in de gemeente Oldambt. Ook was hij fractievoorzitter van de PvdA Oldambt. Engelkens vertrok enige jaren geleden naar de Provinciale Staten van Groningen. Na het verzoek van de fractie, mede namens het bestuur, om terug te keren naar de gemeente Oldambt, hoefde hij niet lang te denken.