‘Haar Mobiel is weg, ze is des duivels’ - Roman Schansker Wim van Lienden genomineerd voor Nieuw Gronings schrijftalent

Het is al bijna een jaar geleden dat zijn eerste boek ‘Haar mobiel is weg, ze is des duivels’ is verschenen bij uitgeverij Boekscout in Soest. Wij hebben het over de in Bad Nieuweschans woonachtige Wim van Lienden. Nu is hij uitgenodigd om dit boek te presenteren in het Groninger Forum als ‘Nieuw Gronings schrijftalent’.

Eén van de voorwaarden om mee te mogen doen is dat er van de auteur een boek uitgegeven moet zijn. Voor Wim van Lienden is daarom zijn eerste boek in de race. Dit boek is een veelzijdige roman die sinds vorig jaar september in de boekhandel ligt. Het lezerspubliek van het Groninger Forum bepaalt de uitslag. De boeken kunnen worden gekocht of via de bibliotheek worden geleend. In december zal de prijswinnaar bekend worden gemaakt. Vorig jaar is Joke Geelhoed winnares geworden met het kinderboek ‘Jagers en Verzamelaars’. 

“Ik was altijd aan het schrijven over het weer, onder andere voor de Gelderlander. Maar onderliggend was er een soort competitiestrijd tussen mijn broer en mij. Hij heeft al verschillende boeken uitgegeven, veelal bedrijfsgerelateerd, vooral wetenschappelijk. Ik had al lange tijd de wens om een heel andere kant op te gaan; om aan een roman te beginnen. Ik heb het mijn broer pas verteld toen het boek gedrukt was. Mijn broer woont in Nijmegen en daar speelt het verhaal zich ook grotendeels af, maar ook in de stad Groningen zal men zich herkennen,” aldus Wim van Lieden.

Dwaalspoor

Per trein besluiten vader en dochter het dwaalspoor te gaan volgen, die een vreemde beller voor hen heeft uitgezet. Want Ellen wil graag haar mobiel terug die door haar vader is zoekgeraakt. Hoe belangrijk is het casino in dit verhaal en heelt de tijd ook echt alle wonden? Wim van Lienden nodigt alle lezers uit om dit opmerkelijke boek te lezen, waarin geld een belangrijke rode draad lijkt te zijn. Een moderne, humoristische en spannende roman met magisch realistische trekjes.

Wim van Lienden woont samen met zijn vrouw al zo’n 18 jaar in Bad Nieuweschans, maar oorspronkelijk komen ze uit het land van Flipje, Tiel. Het Groningse land doet ze goed en ze  zijn in Bad Nieuweschans al goed ingeburgerd. Aangezien zijn vrouw een Groningse is hebben ze in het begin een groot aantal jaren in de stad gewoond. Maar op een gegeven moment wilden ze toch meer naar een rustig dorp en dat hebben ze in Bad Nieuweschans gevonden.

Derde roman aan het afronden

Hoewel de roman ‘Haar Mobiel is weg,.ze is des duivels’ al bijna een jaar op de planken van de winkels ligt, is Wim inmiddels al zijn derde roman aan het afronden. Wim hoopt dat zijn uitgever zijn tweede boek, waarvan de titel nog niet bekend gemaakt mag worden, ook eind dit jaar zal presenteren. Voor zijn derde roman moet alles nog in gang gezet worden.