Feestweek in Vlagtwedde gaat wél door. Uiteraard geheel coronaproof

De Week der Besten, de beroemde feestweek van Vlagtwedde, krijgt in augustus toch een editie 2020. Een editie die corona-proof is.

Dat is het streven van de organiserende stichting. ,,We komen zo ook tegemoet aan de wens van middenstanders in ons dorp’’, zegt woordvoerder Rene Haaijer. ,,De Week is voor hen een bron van inkomsten. De middenstanders ondersteunen ons al jaren goed, zo kunnen we iets terug doen.’’

De Week der Besten is al decennia een begrip in Oost-Groningen, mede vanwege de bizarre recordpogingen die er altijd onderdeel van zijn. Vanwege de coronacrisis ging enkele maanden geleden een streep door de editie van dit jaar. ,,Maar door de versoepelde regels kan in de week van 3 augustus een aantal programma-onderdelen toch doorgaan’’, zegt Haaijer.

Ouderenmiddag niet in tent, maar in zorgcentra

De fietsdriedaagse, kindermiddag, kermis en motortoertocht gaan door. ,,Ook willen we de ouderen een leuke middag geven, waarbij we hen niet ontvangen in een feesttent maar naar zorgcentra toe gaan. De braderie kan ook doorgaan, met allerlei voorzorgsmaatregelen waar de bezoekers ook zelf hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Of ook een recordpoging wordt ondernomen, weet ik nog niet.’’

Voorwaarde voor dit alles is dat de gemeente Westerwolde een vergunning afgeeft. ,,We zijn in overleg met de gemeente’’, aldus Haaijer.