Streep door Adrillen en Lutje Adrillen in Winschoten. Mogelijk wel 'anderhalvemeterkermis'

Er gaat vanwege de coronacrisis definitief een streep door de najaarsmarkt Adrillen in Winschoten. De gemeente Oldambt heeft dit besluit ‘in goed overleg met de organisatie en ondernemers uit de binnenstad’ genomen.

De allerheiligenmarkten in Winschoten is met tienduizenden bezoekers de grootste najaarsmarkt van Noord-Nederland. ‘Bij een evenement van deze omvang, is het onmogelijk om voldoende afstand te bewaren’, stelt burgemeester Cora-Yfke Sikkema in een persbericht.

‘Ook voor wie creatief is en het gebied weet uit te breiden of bezoekers te spreiden over de dag, leveren dergelijke aantallen mensen in de binnenstad een probleem op.’

‘Bovendien is dit een evenement dat veel voorbereiding vergt. De tijd voor ingrijpende wijzigingen in het concept is te kort.’

Anderhalvemeterkermis

Behalve de voor 2 november markt Adrillen is ook het voor een week later (9 november) geplande evenement Lutje Adrillen afgelast. De voor dezelfde periode geplande allerheiligenkermis gaat mogelijk nog wel door. De organisatie van de kermis beraadt zich momenteel over een plan voor een ‘anderhalvemeterkermis’.