Reisorganisaties zien duidelijke trend: meer met de auto op vakantie, dan met het vliegtuig

Autovakanties zijn dit jaar populair, met name autovakanties in eigen land. Veel vakantieparken zijn dan ook volgeboekt en ook veel campings spinnen garen bij de coronacrisis. Dit blijkt uit cijfers van diverse reisorganisaties. Wie toch met het vliegtuig naar het buitenland gaat, kiest doorgaans voor een actieve vakantie in de buitenlucht.

Brancheorganisatie ANVR ziet dat Nederlanders minder graag in het vliegtuig stappen, zo meldt NU.nl. Voor de coronacrisis koos volgens een steekproef 52 procent van de Nederlanders voor een vliegvakantie en koos 36 procent voor de auto. Halverwege juni lag die verhouding al helemaal anders: 47 procent koos voor de auto en 42 procent voor het vliegtuig.

De reden dat mensen vaker voor de auto kiezen is het gevoel van vrijheid en het idee dat ze gemakkelijker terug naar huis kunnen mocht het aantal coronabesmettingen op hun vakantieplek plots stijgen.

Wel merken reisorganisaties dat het aantal vliegvakanties weer toeneemt. Zeker nu de weersverwachtingen in Nederland niet overhoudt: hier en daar een bui, afwisseldend droge periodes en temperatures laag in de twintig graden.