Plan voor beeldentuin van academie Minerva in Torenstraat in Winschoten

Moderne kunst of traditioneel, klassieke beeldhouwwerken. De Torenstraat in Winschoten krijgt mogelijk een beeldentuin waaraan studenten van de academie Minerva opleiding Art&Design hun medewerking verlenen.

Het eerste contact tussen Minerva en de gemeente Oldambt is gelegd. En beide partijen zijn enthousiast. ,,Het is nog prematuur, maar het klopt, we zijn met elkaar in contact”, zegt wethouder Bard Boon (PvhN) van de gemeente Oldambt. Op ambtelijk niveau is contact gezocht, de plannen moeten nu worden uitgewerkt.

Nieuwe beeldentuin mag Rosarium niet in de wielen rijden

Boon vindt in ieder geval niet dat een nieuwe beeldentuin in Winschoten het Rosarium in de wielen moet rijden. ,,Dat blijft toch de beeldentuin van Winschoten”

De vergelijking met het internationaal befaamde Rosarium gaat ook mank, want de beeldentuin in de Torenstraat bestrijkt een oppervlakte van 800 vierkante meter. Maar met zo’n oppervlakte kunnen de studenten van Minerva prima uit de voeten is het idee. In Groningen kunnen studenten de bachelor opleidingen autonome beeldende kunst, vormgeving en docent beeldende kunst en vormgeving volgen.

Toegevoegde waarde voor Torenstraat

Winschoten telt al een aantal stadstuinen in het centrum. Op een plek wordt groente verbouwd, op een andere plek kunnen buurtbewoners in de tuin zitten of jeu de boules spelen. Jaap de Winter, werkzaam bij de buitendienst van Oldambt ziet het plan helemaal zitten. ,,Mede bedacht door een student die zich ook bezighoudt met aanleg van stadstuinen. Ze kwam nu met dit idee op de proppen. Nieuw voor Winschoten en een toegevoegde waarde voor de Torenstraat.”

Bij de Hanzehogeschool, waar Minerva onder valt is niemand aanwezig om het plan toe te lichten. Een woordvoerder laat weten dat het projectbureau over zo’n plan gaat. Of Minerva vaker door overheden wordt benaderd om kunstwerken te ‘stallen’ is daarom nu niet duidelijk.