Oldambtster kaas uit de muur in Blijham

De kaasautomaat aan de Tweekarspelenweg in Blijham van de familie de Vos is vrijdag geopend de heer Kor, sinds jaar en dag vaste klant bij kaasmakerij Oldambt, waar hij iedere vrijdagochtend om negen uur als eerste op de stoep staat.

Tevens heeft de heer Kor een bijzondere band met de boerderij en de familie. "We hebben gestemd voor wie de nieuwe kaasautomaat zou moeten openen, de burgemeester of de heer Kor. De meesten stemmen gingen naar de heer Kor", Sjanita de Vos.

Na 24 jaar wil kaasmakerij Oldambt een nieuwe richting in gaan. Steeds vaker kregen zij te horen dat de kaas op dinsdag al op was en dat klanten moesten wachten tot vrijdag eer de deur van de winkel weer open ging om een stukje boerenkaas op te halen. Nu de nieuwe automaat er staat, is het voor mensen makkelijker geworden om even langs te gaan. "De gezelligheid in de winkel zal ik zeker niet willen missen", aldus Sjanita. "Die blijft gewoon open."

 De kaasautomaat aan de Tweekarspelenweg 20 is zeven dagen per week open, van negen uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds.