Ron Haans opent een nieuw sportcentrum in coronatijd. 'Een beetje tegendraadse actie'

Ron Haans opent binnenkort zijn elfde sportcentrum in Bad Nieuweschans. Opvallend dat een ondernemer fors investeert in coronatijd. "Ja, ha, ha, je zou het kunnen omschrijven als een beetje tegendraadse actie." Haans was al een tijdje op zoek naar een locatie op de grens van Nederland en Duitsland. Bad Nieuweschans voldoet aan dit plaatje. De 'volgende halte' is: Delfzijl.

"Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is te blijven bewegen; mensen hebben ook behoefte om te bewegen. Dat zie ik ook in mijn tien andere sportcentra terug. Toen er weer gesport mocht worden in de sportcentra, zag je meteen de fanatieke sporters terugkeren. Inmiddels zijn ook de oudere leden, die wat banger zijn voor Covid-19, weer aan het sporten. Zeker in deze onzekere tijd is bewegen belangrijk. Beweging is namelijk cruciaal voor het verbeteren van het immuumsysteem. In de tijd dat van overheidswege de sportcentra noodgewongen gesloten moesten blijven, zaten veel mensen thuis. Dit is slecht voor onder meer hart- en bloedvaten."

In de 24/7 sportcentra van Ron Haans kan ieder uur van de dag, zeven dagen in de week, gesport worden. Dat zal in de nieuwe vestiging in Bad Nieuweschans niet anders zijn. Naast fitness, worden er groepslessen en personal training aangeboden, en komt er een fysiotherapiepraktijk. Verder is er bedrijfsfitness. Daarvoor is Haans een samenwerking aangegaan met Bedrijfsfitness Nederland en met het gerenommeerde HanzeFit.

Op dit moment wordt de voormalige locactie van B-Fit voorzien van de nodige reclame. De vloeren, nog met vloerbedekking, gaan er uit, en verder worden het computersysteem en de administratie geïnstalleerd. In Bad Nieuweschans kan, net als in de overige sportcentra van Haans, onbeperkt gesport worden vanaf 19,99 euro per maand. De hoogwaardige apparatuur in het sportcentrum is van LifeFitness en Matrix. De contributie is maandelijks opzegbaar.

Middels een ingenieus (infrarood)camerasysteem en een persoonlijke 'tag', waarop de activiteiten van de sporters zijn af te lezen, worden de gegevens van alle bezoekers vastgelegd. Dit wordt aangeduid als het CRM-systeem, het klantvolgsysteem. Met deze 'tag' kan er door de leden in alle elf sportcentra van Haans worden gesport. "Men kan dus ook gebruik maken van de 'wellnessanlage' in het sportcentrum in Weener, een paar kilometer van Bad Nieuweschans."

In verband met de coronaperikelen staan de toestellen op ruime afstand van elkaar, en zijn er in elk sportcentrum desinfectiemiddelen. "Je moet de sporter een veilige omgeving bieden, een plek waar ze verantwoord en met hoogwaardig materiaal kunnen sporten."

Op de locatie Bad Nieuweschans komen drie instructeurs te werken; daarnaast worden er groepslessen gegeven door diverse medewerkers, die op meerdere locaties actief zijn. In totaal werken er in de sportcentra van Haans honderd-plus mensen. "Het begint een echt bedrijf te worden", lacht Haans.

Als alles volgens plan verloopt is het sportcentrum eind augustus klaar en volgt de opening begin september. De opening wordt verricht door (sport)wethouder Erich Wünker van de gemeente Oldambt en dochter Kim.

Wie denkt dat Haans het met nu elf sportcentra 'genoeg vindt' heeft het mis. "Ja, ik heb nog wensen. De regio Delfzijl bijvoorbeeld. Wanneer? In de toekomst, laten we het daar op houden."

Zie ook: https://hetstreekblad.nl/artikel/1116907/ron-haans-opent-binnenkort-elfde-vestiging-in-bad-nieuweschans.html